Klikněte pro nastavení vyššího kontrastu zobrazení Klikněte pro nastavení velikosti textu

Ohlédnutí za adventním čtením

Zveřejněno: 13.12.2023

V úterý 12. prosince jsme se v knihovně sešli k poslednímu společnému čtení v roce 2023. A že jsme akorát vkročili do druhé poloviny adventu, šlo o čtení adventní.

Program vedly katechetky - Draha Chadimová a Hanka Havlátová. Draha dětem nejdříve přečetla úryvek z knihy Kouzelná třída o Vánocích, já děti následně "potrápila" otázkami, kterými jsem prověřila, jak pozorně poslouchaly a jak tomu, co slyšely, porozuměly. Pak se děti trochu protáhly. Dostaly hrací karty s obrázky lidí a věcí, které si spojujeme s Vánocemi, a tytéž obrázky/symboly měly najít v prostoru knihovny, kde byly rozmístěné. Šlo o hru na postřeh a šlo v ní o to, aby toho děti našly co nejvíce, ale zároveň v hrací kartě nezakroužkovaly obrázky, které v knihovně umístěné nebyly. Takže i o hru prověřující poctivost. Poté dětem Hanka přečetla vánoční příběh a to, co děti slyšely, Draha znázornila pomocí papírových postaviček. Doslova před očima nám tak během chvíle vyrostl výjev z Betléma.

Akce se nesla v příjemné atmosféře, perníčky, které pro nás upekla paní Penteková, měly ohromný úspěch a myslím, že se akce líbila všem zúčastněným - dětem, jejich rodičům i nám, kteří jsme akci pořádali. 

Děkuji všem, kteří pomohli s přípravou a realizací této krásné akce, vám, kteří jste přišli, a těším se, že se takto opět brzy potkáme.

Z. Klodnerová, knihovnice