Klikněte pro nastavení vyššího kontrastu zobrazení Klikněte pro nastavení velikosti textu

Zveme vás na přednášku o problematice dezinformací

Zveřejněno: 2.4.2024

Srdečně vás zveme na přednášku „Dezinformace – Informační zahlcení a frustrace. Ale co s tím dělat?“, která se uskuteční ve čtvrtek 16. května od 17 hodin v Komunitním sále Multifunkčního domu.

Lektorka Nikoleta Nemečkayová pracuje jako analytička Asociace pro mezinárodní otázky, české nevládní organizace, která se zabývá vzděláváním a výzkumem v oblasti mezinárodních vztahů a českou i evropskou zahraniční a bezpečnostní politikou. Na problematiku dezinformací se dlouhodobě zaměřuje.

Úmrtí generála Pavla, příkaz EU jíst červy nebo zákaz křečků. To jsou jen nekřiklavější příklady dezinformací za poslední dobu, veřejnost je ale každodenně vystavena mnohým dalším. Jak se šíří, proč a kdo z toho profituje? Jakou roli hraje umělá inteligence? A jaký mají dopad na společnost? Naučte se způsoby, jak je rozpoznat a bojovat s nimi, a objevte význam kritického myšlení v době informačního zahlcení.

Přijďte a získejte nástroje, které vám umožní lépe porozumět problému dezinformací v dnešním světě a řešit jej.

Přednáška proběhne v rámci „Putovní konference vzdělávání na Poličsku 2024“. Vstup zdarma.

Plakát s přehledem dalších akcí, které proběhnou v rámci konference, přikládáme. Mrkněte, konference nabídne řadu zajímavých akcí.